In deze cursus staan de technische en juridische implicaties van blockchaintoepassingen centraal. De cursus begint met het aanreiken van een beoordelingsmodel waarbij de verschillende lagen van de techniek geduid worden. Aan de hand van dit beoordelingsmodel wordt de cursist aan de hand meegenomen om de belangrijkste technische en juridische kenmerken van blockchaintechnologie te ontdekken. Tijdens de cursus leren cursisten ook beter in te schatten wanneer de inzet van blockchaintechnologie geschikt is en wanneer niet. Er worden ook diverse use-cases besproken waarbij blockchain – en later smart contracts – reeds op een commercieel interessante manier worden ingezet.
In het tweede deel van de cursus gaan we kijken naar een toepassing van blockchaintechnologie: smart contracts. Cursisten leren wat smart contracts precies zijn, hoe ze die juridisch moeten duiden en welke problemen er ontstaan in de praktijk. In dat kader worden er praktische oplossingen aangereikt die juristen kunnen gebruiken om die problemen te mitigeren. Bij dit onderdeel wordt ook alvast vooruitgeblikt naar de rol van de jurist in de toekomst; worden juristen binnenkort vervangen door programmeurs of niet?
De cursus vereist geen voorkennis van technologie, blockchain of smart contracts en is geschikt als inleidende cursus voor juristen die deze innovatieve trends beter willen begrijpen.
Deze cursus is opgenomen in onze vernieuwde studio in HD-kwaliteit. Topkwaliteit gegarandeerd en u kiest zelf wanneer u de cursus wilt volgen!
© Opname november 2018
Doelgroep: | advocatuur | Prijs: | € 93,50 ex. btw |
Niveau: | gevorderd | Punten: | 1 PO/PE |
Duur: | 01:30 u |
Martijn Loth is advocaat bij Kennedy Van der Laan. Hij adviseert en procedeert over complexe IT vraagstukken. Zijn praktijk richt zich op contract drafting en onderhandeling, digitale transformatie en cybersecurity. Als voormalig systeembeheerder en computerprogrammeur beschikt Martijn bovendien, naast zijn juridische achtergrond, over een uitgebreide technische achtergrond. Hij staat zowel afnemers als leveranciers bij met het vinden van innovatieve oplossingen voor juridische obstakels.
Voordat Martijn bij Kennedy Van der Laan in dienst trad, werkte hij voor Bits of Freedom, een toonaangevende digitale burgerrechtenorganisatie in Nederland. Daarnaast is Martijn actief betrokken bij De Clinic, een non-profit rechtswinkel gespecialiseerd in technologie, privacy, media en intellectueel eigendom voor consumenten en kleine bedrijven. Hij studeerde Recht en Bedrijfswetenschappen in Leiden en Informatierecht in Amsterdam.
Martijn won in 2018 een Gouden Zandloper in de categorie Young Legal Talent.